Вам знадобиться:
- 3 великих яйця (вагою біля 200 г) кімнатної температури
- 130 г цукрової пудри
- 20 г (2 пакетики) ванільного цукру
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 160 г двічі просіяного борошна
- 40 г просіяного крохмалю
- 1 десертна ложка прозорого меду
- 60 г родзинок без кісточок
- 60 г фруктових цукатів
- терта цедра 1/2 лимона
- щіпка соли
А також:
- 3 ст. ложки білих панірувальних сухарів
- 1 ст. ложка цукрової пудри для посипання
Примітка: У цьому класичному рецепті не використовуються розпушувачі тіста. Кекс піднімається за рахунок насичення повітрям під час збивання, тому збивання - найголовніша процедура у приготуванні цього кексу.
Спосіб приготування:
- Родзинки запарте кип’ятком хвилини на 15, потім злийте воду і обсушіть родзинки паперовим рушником. Цукати наріжте на шматочки розміром з родзинку.
- Вершкове масло кімнатної температури збийте з крохмалем, ванільним цукром і лимонною цедрою у пухку масу.
- Розбийте яйця у велику миску, додайте цукрову пудру, мед, щіпку соли. Злегка збийте міксером.
- Поставте миску з яєчною сумішшю на каструлю з киплячою водою. Збивайте суміш міксером на паровій бані, поки не вийде пишна сметаноподібна суміш (це займе близько 10 хвилин).
- Зніміть миску з парової бані і продовжуйте збивати суміш на найвищій швидкості, щоб щонайшвидше її охолодити (це займе близько 5 хвилин). Потім перемкніть на меншу швидкість і збивайте ще 10-15 хвилин.
- Введіть 1/3 збитих яєць в збите масло (для цього найзручніше користуватися пласкою лопаткою), потім обережно введіть залишок.
- Ще раз просійте борошно, щоб якомога краще наситити його повітрям, потім акуратно введіть введіть його у суміш.
- Родзинки і цукати обсипте невеликою кількістю борошна і обережно додайте в тісто.
- Форму для кексу змастіть вершковим маслом, обсипте сухарями і викладіть в неї тісто.
- Випікайте кекс в розігрітій до 160С духовці близько 30 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною зубочисткою.
- Готовому кексу дайте постояти у формі хвилин 10, потім вийміть на решітку і остаточно остудіть.
- Перед подачею до столу посипте кекс цукровою пудрою.
- 3 великих яйця (вагою біля 200 г) кімнатної температури
- 130 г цукрової пудри
- 20 г (2 пакетики) ванільного цукру
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 160 г двічі просіяного борошна
- 40 г просіяного крохмалю
- 1 десертна ложка прозорого меду
- 60 г родзинок без кісточок
- 60 г фруктових цукатів
- терта цедра 1/2 лимона
- щіпка соли
Автор: | 08.04.2013
Переглядів: 1056
Коментарі -5