Інгредієнти:
Картопля 130 г
Яйце куряче 3 шт.
Горбуша, консервована у власному соку 200 г
Сіль 1 ч.л.
Майонез 100 г
Сир твердих сортів (Пармезан, Грюйєр, Грана Падано, Пекоріно Романо) 50 г
Цибуля (біла) 100 г
Яблука 1 шт.
Петрушка 30 г
Цей салат називається «Мімозою», оскільки він дуже схожий на цю ніжну і пухнасту квітку весни. Існує безліч варіацій на тему рецепта цього салату, деякі роблять з рисом, деякі з картоплею, деякі з вареною морквою, іноді додають вершкове масло, а іноді роблять і без сиру.
Ось деякі рекомендації по заміні того чи іншого інгредієнта:
шар картоплі можна замінити відварним рисом або вареною морквою;
шар яблук - свіжою морквою натертою на дрібній терці;
шар сиру - вершковим маслом;
рибу, так само можна використовувати різну: тунець, сьомгу, сайру, горбушу, сардину.
Кількість інгредієнтів в моєму рецепті розрахована на 5 порцій. Що ще примітно - цей салат можна приготувати і до романтичної вечері або, наприклад, на новорічний святковий стіл.
Спосіб приготування:
Яйця відварити в круту. Так само картоплю відварити в мундирі, в підсоленій воді. Для рецепту достатньо всього 2 середніх картоплин.
З риби злити весь сік і розтовкти її вилкою.
Якщо у Вас під рукою немає спеціальних форм для запікання печива, то пропоную зробити їх з фольги. Нарізати 5 смужок фольги шириною 7-10 см.
Згорнути кожну смужку в довжину шириною 1,5-2 см, має вийде 4-5 поворотів, щоб бути досить щільними. Потім кінці з'єднати внахлест 2-3 см, утворюючи кільце. Розставити кільця на тарілці, в потрібному для Вас порядку.
Отже, починаємо розкладати шар за шаром, кожен шар по 2 мм. Перший шар - риба, яку зверху промащуємо невеликою кількістю майонезу, приблизно пів чайної ложки на кожну форму.
Приготувати всі інгредієнти, натерши їх на дрібній терці: картоплю, білок яйця, сир, щоб надалі було зручно укладати шари. Наступним шаром викладати картоплю і знову змастити невеликою кількістю майонезу.
Цибулину дрібно нашаткувати і знову ж половину від цього розкласти по формах. Я використовувала білу солодку цибулю, але якщо такої немає під рукою - не біда, використовуйте звичайну ріпчасту, але її потрібно ошпарити окропом.
Розкласти по формах шар цибулі.
Далі шар яєчного білка і змастити його майонезом.
Очистити яблуко і потерти половину на дрібній тертці. Розкласти наступним шаром.
Зверху яблук розкласти шар тертого сиру.
І ще раз повторити шари: риба, майонез, картопля, майонез, цибуля, яєчний білок, майонез, яблуко, сир, майонез. Фінальним шаром натерти зверху яєчний жовток.
Поставити салат на пару годин у холодильник. Потім дістати, прибрати фольгу, струсити з тарілки ті що розсипалися продукти або перед тим як зняти фольгу, перекласти з допомогою тонкої металевої лопатки на чисту тарілку. Прикрасити салат свіжим листям петрушки.
Смачного!
Коментарі -1