Інгредієнти
- 2 шт. великих свинячих вуха
- 2 шт. рульки
- 2 шт. цибулини
- 2-3 шт. морквини
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 шматок кореня петрушки
- 5-7 шт. лаврового листа
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка чорного перцю горошком
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- Вуха і рульки ретельно обробити - обпалити щетину (якщо потрібно) і поскоблити ножем під струменем холодної води. Рульки для компактності можна порубати на 3-4 частини кожну. Скласти все в каструлю, туди ж покласти всі інгредієнти (з лука зняти лише верхнє лушпиння і надрізати хрест-навхрест не до кінця, часник теж надрізати). Залити водою так, щоб вміст було повністю покритий. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити полум'я до мінімуму і залишити роги-копита варитися на 5-6 годин. Кипіння при цьому практично не повинно бути, інакше бульйон вийде темним.
- Коли холодець звариться, вийняти вміст з каструлі, бульйон процідити в окремий посуд.
- Готуємо посуд, в який будемо розливати холодець.
- Моркву нарізати кільцями (можна зобразити квіточки) і укласти на дно лоточків. У художньому безладді розкидати по дну листочки петрушки.
- Зняти з кісток м'ясо, подрібнити, вуха розрізати смужки. Змішати і викласти в лотки поверх моркви з петрушкою. Залити бульйоном і поставити в холод застигати.
- Готовий холодець з вух вийняти з форм і подавати з хріном.
- Смачного
Автор: | 10.12.2012
Переглядів: 639
Коментарі -1