Вам знадобиться:
- 200 г борошна
- 150-200 г цукру
- 250 г вершкового масла кімнатної температури
- 50 г крохмалю
- 5 яєць
- цедра 1 лимона
- 1 ч. ложка розпушувача для тіста
- 100 г родзинок без кісточок
- 3 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками апельсинових цукатів
- 2 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками лимонних цукатів
- 1 ст. ложка цукрової пудри
Примітка: Якщо кекс будуть їсти діти, можна не класти лимонні цукати, які додають кексу оригінальну гіркуватість.
Інгредієнти розраховані для прямокутної формі довжиною 25-30 см.
Спосіб приготування:
- Родзинки залийте кип’ятком і залиште на 30 хвилин для набухання. Злийте рідину і обсушіть набряклі родзинки. Замість води можна залити родзинки невеликою кількістю рому і залишити на 1 годину.
- Ретельно розітріть вершкове масло з 2/3 цукру до зникнення кристалів цукру.
- Відокремте жовтки від білків.
- Невеликими порціями додайте жовтки в масло, ретельно вимішуючи.
- Лимон вимийте, обшпарте окропом, обсушіть і натріть самий верхній шар цедри на дрібній тертці.
- Збийте білки в круту піну, поступово додаючи цукор, що залишився.
- Лимонну цедру і 1/3 збитих білків вмішайте в масло. Білки перемішуйте з маслом рухами зверху вниз, не міняючи напряму рухів.
- Борошно, крохмаль і розпушувач просійте в миску, додайте родзинки і цукати, ретельно перемішайте.
- Порціями додайте в масло білки, що залишилися, перемішуючи, як і раніше.
- Отриману масляну масу додайте в борошно, акуратно, але ретельно перемішуючи.
- Тісто викладіть в змащену маслом і обсипану борошном форму.
- Випікайте в розігрітій до 200°С духовці біля 15 хвилин, потім вийміть кекс з духовки і зробіть неглибокий надріз по всій його довжині. Тоді тріщина на готовому кексі буде рівною.
- Збавте температуру до 170°С і випікайте кекс ще 40-50 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною скіпочкою.
- Охолодіть кекс у формі протягом 30 хвилин, потім вийміть його на дерев’яну поверхню або решітку. Коли кекс повністю охолоне, посипте його цукровою пудрою.
- 200 г борошна
- 150-200 г цукру
- 250 г вершкового масла кімнатної температури
- 50 г крохмалю
- 5 яєць
- цедра 1 лимона
- 1 ч. ложка розпушувача для тіста
- 100 г родзинок без кісточок
- 3 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками апельсинових цукатів
- 2 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками лимонних цукатів
- 1 ст. ложка цукрової пудри
Автор: | 08.04.2013
Переглядів: 1029
Коментарі -3