Рецепти
Реклама

Вам знадобиться:

Пиріг з капустою. Інгредієнти

  • 1/2 невеликого качана капусти (біля 600 г)
  • 3 яйця
  • 220 г борошна
  • 200 г сметани
  • 50 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 1/2 -1 склянки маринованих грибів
  • пучок кропу
  • 1/2 ч. ложки соди
  • оцет для гасіння соди
  • олія для обсмажування
  • чорний мелений перець
  • сіль

Примітка: До капусти можна додавати подрібнені яйця, смажені гриби, консервований зелений горошок або м’ясо - смак начинки буде змінюватись.
Ця кількість продуктів розрахована для форми розміром приблизно 22×22 см.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки цибулину розріжте на чотири частини, а потім тонко упоперек. Нашаткуйте капусту.
    Нарізуємо цибулюШаткуємо капусту
  2. Обсмажте нарізану цибулю в 3-4 ст. ложках олії. Додайте капусту, посоліть, додайте пару ложок води і тушкуйте до готовності.
    Тушкуємо капусту
  3. Гриби наріжте на невеликі шматочки і додайте до тушкованої капусти.
    Нарізаємо грибиПриготування пирога з капустою. Етап 3'
  4. Кріп дрібно наріжте, додайте до капустяної начинки. Поперчіть і при потребі досоліть начинку.
    Приготування пирога з капустою. Етап 4
  5. Для приготування тіста візьміть 2 яйця і 1 яєчний жовток (так тісто буде більш рихлим). Збийте яйця з сіллю (близько 1/2 ч. ложки).
    Приготування пирога з капустою. Етап 5Збиваємо яйця
  6. Продовжуючи збивати яйця, додайте до них сметану і розтоплене вершкове масло кімнатної температури.
    Додаємо сметануПриготування пирога з капустою. Етап 6'
  7. Поступово додайте просіяну муку, ретельно перемішайте. Нарешті, додайте в тісто соду, погашену оцтом. Тісто повинне бути таким, як дуже густа сметана. Якщо тісто буде занадто рідим, пиріг буде більше нагадувати запіканку.
    Додаємо мукуДодаємо соду
  8. Половину тіста розподіліть по дну змащеної маслом і посипаної борошном форми.
    Приготування пирога з капустою. Етап 8'
  9. Зверху рівним шаром розкладіть начинку.
    Розкладаємо начинку
  10. Ложкою розкладіть по начинці тісто, що залишилося, розрівняйте. Постарайтеся, щоб тісто затекло за краї капустяного шару і з’єдналося з нижнім тістом по периметру форми, тоді пиріг не буде розшаровуватися по краях.
    Розкладаємо тістоПриготування пирога з капустою. Етап 10'
  11. Поставте пиріг в розігріту до 180°С духовку і випікайте 30-40 хвилин до утворення золотистої скориночки. Готовність перевіряйте дерев’яною скіпочкою.
    Пиріг

Примітка: Якщо пиріг зовсім остигне, розігрійте його на сухій сковорідці на найменшому вогні до підсмаженої скориночки, і він стане ще смачнішим, ніж свіжоспечений.

Автор: | 15.02.2013
Переглядів: 748

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: