Вам знадобиться:
- 1/2 невеликого качана капусти (біля 600 г)
- 3 яйця
- 220 г борошна
- 200 г сметани
- 50 г вершкового масла
- 1 велика цибулина
- 1/2 -1 склянки маринованих грибів
- пучок кропу
- 1/2 ч. ложки соди
- оцет для гасіння соди
- олія для обсмажування
- чорний мелений перець
- сіль
Примітка: До капусти можна додавати подрібнені яйця, смажені гриби, консервований зелений горошок або м’ясо - смак начинки буде змінюватись.
Ця кількість продуктів розрахована для форми розміром приблизно 22×22 см.
Спосіб приготування:
- Для приготування начинки цибулину розріжте на чотири частини, а потім тонко упоперек. Нашаткуйте капусту.
- Обсмажте нарізану цибулю в 3-4 ст. ложках олії. Додайте капусту, посоліть, додайте пару ложок води і тушкуйте до готовності.
- Гриби наріжте на невеликі шматочки і додайте до тушкованої капусти.
- Кріп дрібно наріжте, додайте до капустяної начинки. Поперчіть і при потребі досоліть начинку.
- Для приготування тіста візьміть 2 яйця і 1 яєчний жовток (так тісто буде більш рихлим). Збийте яйця з сіллю (близько 1/2 ч. ложки).
- Продовжуючи збивати яйця, додайте до них сметану і розтоплене вершкове масло кімнатної температури.
- Поступово додайте просіяну муку, ретельно перемішайте. Нарешті, додайте в тісто соду, погашену оцтом. Тісто повинне бути таким, як дуже густа сметана. Якщо тісто буде занадто рідим, пиріг буде більше нагадувати запіканку.
- Половину тіста розподіліть по дну змащеної маслом і посипаної борошном форми.
- Зверху рівним шаром розкладіть начинку.
- Ложкою розкладіть по начинці тісто, що залишилося, розрівняйте. Постарайтеся, щоб тісто затекло за краї капустяного шару і з’єдналося з нижнім тістом по периметру форми, тоді пиріг не буде розшаровуватися по краях.
- Поставте пиріг в розігріту до 180°С духовку і випікайте 30-40 хвилин до утворення золотистої скориночки. Готовність перевіряйте дерев’яною скіпочкою.
Примітка: Якщо пиріг зовсім остигне, розігрійте його на сухій сковорідці на найменшому вогні до підсмаженої скориночки, і він стане ще смачнішим, ніж свіжоспечений.
Автор: | 15.02.2013
Переглядів: 748
Коментарі -0