Рецепти
Реклама

Вам знадобиться:

Чорничний кекс. Інгредієнти

  • 150 г розм’якшеного вершкового масла
  • 110-120 г дрібного цукрового піску або пудри
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • чайна ложка лимонного соку
  • щіпка соли
  • яйця
  • 150 г борошна
  • 50 г крохмалю
  • 2 ч. ложки (1 пакетик) розпушувача для тіста
  • 2 ст. ложки молока

Для крему і прикраси:

Чорничний кекс. Інгредієнти

  • 40 г крохмалю
  • 100 г цукру
  • 500 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • жменя підсмажених подрібнених горіхів
  • ванілін на кінчику чайної ложки
  • 100 г густих вершків або сметани (за бажанням)
  • 1/2 склянки чорничного варення або джему
  • невелика жменя свіжих ягід чорниці

Примітка: Кекс розрахований на кільцеву форму діаметром близько 20 см. Замість чорничного джему можна використовувати будь-яке густе варення або повидло.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста розітріть вершкове масло з цукром і ванільним цукром, щоб цукор повністю розчинився.
    Приготування чорничного кексу. Етап 1
  2. Додайте лимонний сік, добре розмішайте.
    Приготування чорничного кексу. Етап 2
  3. У масляну масу по одному вмішайте яйця.
    Приготування чорничного кексу. Етап 3
  4. Додайте просіяне з крохмалем і розпушувачем борошно.
    Приготування чорничного кексу. Етап 4
  5. Влийте у тісто молоко і обережно перемішайте.
    Вливаємо молоко у тісто
  6. Тісто викладіть в змащену маслом і обсипану борошном форму і випікайте в розігрітій до 160-170°С духовці 45-50 хвилин.
    Приготування чорничного кексу. Етап 6
  7. Готовий кекс трохи охолодіть у формі, а потім на решітці, щоб його поверхня не відсирівала.
    Охолоджуємо готовий кекс
  8. Для приготування крему крохмаль розчиніть в 7-8 ст. ложках молока.
    Приготування чорничного кексу. Етап 8
  9. Решту молока закип’ятіть з цукром і, постійно помішуючи, влийте крохмальну суміш. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть.
    Приготування чорничного кексу. Етап 9Вливаємо крохмальну суміш
  10. Вершкове масло кімнатної температури збийте в пишну масу і по одній столовій ложці додайте молочний кисіль. Гарненько збийте. Крем готовий.
    Приготування чорничного кексу. Етап 10Приготування чорничного кексу. Етап 10'
  11. Кекс розріжте горизонтально на 3 частини.
  12. Ягідний джем нагрійте з невеликою кількістю води, щоб він легше розмазувався, і покрийте ним нижню частину кексу.
  13. На шар джему покладіть шар крему, накрийте середнім кільцем і повторіть процедуру.
    Кладем на торт шар кремуПриготування чорничного кексу. Етап 13'
  14. Накрийте кекс верхнім кільцем, змастіть кекс з усіх боків кремом.
    Приготування чорничного кексу. Етап 14
  15. Посипте кекс горіхами, прикрасьте трояндочками із збитих вершків або сметани і ягодами. Для прикраси можна використовувати і залишки крему.
    Посипаємо кекс горіхами
  • 150 г розм’якшеного вершкового масла
  • 110-120 г дрібного цукрового піску або пудри
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • чайна ложка лимонного соку
  • щіпка соли
  • яйця
  • 150 г борошна
  • 50 г крохмалю
  • 2 ч. ложки (1 пакетик) розпушувача для тіста
  • 2 ст. ложки молока
Автор: | 15.02.2013
Переглядів: 844

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: