Інгредієнти:
Для салату:
- Куряча грудка копчена 300 г
- Морква 1 шт.
- Лаваш тонкий 1 шт.
- Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.
- Цибуля зелена пів пучка
- Свіжий кріп пучок
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 2 щіпки.
Для заправки:
- Майонез 150 г
- Гірчиця французька (із зернятками) 0.5 ст. л.
Спосіб приготування:
Для приготування салату нам знадобиться тонкий лаваш, велика морква (або дві середні), філе копченої курки, зелена цибуля та кріп, майонез, зерна гірчиці, соняшникова рафінована олія, сіль і перець чорний мелений.
Моркву чистимо і тремо на терці для моркви по-корейски.
Обсмажуємо моркву на соняшниковій рафінованої олії на середньому вогні до готовності. Перекладаємо моркву на тарілку і даємо їй повністю схолонути.
Доки морква остигає, нарізаємо лаваш невеликими короткими смужками.
М'ясо копченої курячої грудки нарываємо руками на волокна (без шкіри).
Подрібнюємо зелену цибулю і кріп.
З'єднуємо куряче м'ясо і лаваш.
Додаємо до них повністю остиглу моркву і подрібнену зелень.
Заправляємо салат майонезом із зернами гірчиці. В принципі, салат можна заправляти і звичайним майонезом, але так вийде набагато цікавіше!
Перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком (не дуже сильно!).
Перемішуємо салат ще раз і даємо йому час настоятися в холодильнику (близько 30 хвилин). Після подаємо салат до столу!
Смачного!
Коментарі -0