Рецепти
Реклама

Інгредієнти

  • 1 шт. ціла щука вагою близько 1,5 кг
  • 1 шт. цибулини
  • 3 скибочки білого тостового хліба без кірки
  • 70 гр. розтопленого вершкового масла
  • 2 шт. лаврового листа
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка солі
Спосіб приготування
  • Щуку помити і почистити від луски. Не потрошити. Відрізати голову. По краю зрізу на пару сантиметрів акуратно відокремити шкіру від м'якоті і загорнути до хвоста.
  • Продовжити акуратно відтягувати шкіру до хвоста, при необхідності, відокремити м'якоть ножем. Дійшовши до хвоста, перерубати хребет. Вийде цілісний "панчох" для фарширування. Дуже бажано шкіру не пошкодити. Але за великим рахунком, якщо в процесі ви зробили в ній пару невеликих дірок - ніякої катастрофи не буде - це вплине тільки на зовнішній вигляд готового блюда, що не особливо критично, якщо ви готуєте рибу для домашніх. Начинка в процесі з дірок не вилазить.
  • Отже, у вийшла "панчоха" і тушка. З тушки зняти максимум м'якоті. Покласти в чашу блендера, додати цибулю, розкришений хліб, сіль, мелений перець і розтоплене вершкове масло. Гарненько подрібнити масу. Не вірите блендеру - проверніть фарш 3 рази через м'ясорубку з найдрібнішими решітками.
  • Акуратно запихнути фарш в шкіру. Не набивати занадто щільно, інакше шкіра в процесі варіння може лопнути.
  • У великій широкої посудині довести до кипіння підсолену воду з лавровим листом і перцем-горошком. Покласти щуку (якщо ви збираєтеся сервірувати її з головою - голову кладіть туди ж, тільки не забудьте вирізати зябра). Варимо при мінімальному кипінні близько 40 хвилин.
  • Якщо вам не подобається варіант з варінням або у вас немає підходящого посуду - можна приготувати в духовці. Розігріти її до 160 градусів. Рибу покласти на шматок фольги або пергаменту, додати кілька тонких скибочок лимона і пару гілочок зелені (петрушка або базилік). Загорнути так, щоб краї були щільно зімкнуті. Покласти на лист і відправити в духовку приблизно на годину.
  • Готову фаршировану рибу охолодити, нарізати і подавати на святковий стіл.
  • Смачного!
Автор: | 10.12.2012
Переглядів: 753

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: