Інгредієнти:
0,5 л сухого червоного вина
сухофрукти
1 апельсин
1 лимон
75 г цукру
1 паличка кориці
150 мл коньяку
12 бутонів гвоздики
чорний чай.
Спосіб приготування:
Наливаємо пляшку вина в каструлю (вино візьміть просте,тут не потрібно шукати супердорогі вина. Найбільше підійде червоне, сухе і не міцне вино.)
Додаємо сухофрукти.
Ріжемо лимон та апельсин на 4 частини.
Кидаємо апельсин в каструлю і туди ж опускаємо паличку кориці.
Гвоздику можна просто висипати у вино, а можна увіткнути в лимон-ось так.
Ставимо нашу каструлю на вогонь, і паралельно кип'ятимо воду в чайнику, щоб заварити 4-5 ложок чорного чаю.
Найголовніше - глитвейн, як і кава, в жодному разі не повинен закипать. Температура повинна дійти до 70 градусів, посуд повинен бути емальованим або срібним, або Цептер!!!
Нагріваємо нашу каструлю 5-6 хв,а потім додаємо туди коньяк.
Закриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 6-8.
Знову ставимо на вогонь і засипаємо цукор.
Заливаємо заварений чай (приблизно 0,5 л).
І доводимо до температури 70 градусів.
Усе, наш глитвейн готовий!!!
Коняк можна замінити ромом. Майте на увазі чим більше коньяку, тим більше підступний цей напій.
Коментарі -2