Рецепти
Реклама

Глінтвейн традиційний


Інгредієнти:
0,5 л сухого червоного вина
сухофрукти
1 апельсин
1 лимон
75 г цукру
1 паличка кориці
150 мл коньяку
12 бутонів гвоздики
чорний чай.

Спосіб приготування:
Наливаємо пляшку вина в каструлю (вино візьміть просте,тут не потрібно шукати супердорогі вина. Найбільше підійде червоне, сухе і не міцне вино.)

Додаємо сухофрукти.
 

Глінтвейн традиційний



Ріжемо лимон та апельсин на 4 частини.
 

Глінтвейн традиційний



Кидаємо апельсин в каструлю і туди ж опускаємо паличку кориці.
 

Глінтвейн традиційний



Гвоздику можна просто висипати у вино, а можна увіткнути в лимон-ось так.
 

Глінтвейн традиційний



Ставимо нашу каструлю на вогонь, і паралельно кип'ятимо воду в чайнику, щоб заварити 4-5 ложок чорного чаю.

Найголовніше - глитвейн, як і кава, в жодному разі не повинен закипать. Температура повинна дійти до 70 градусів, посуд повинен бути емальованим або срібним, або Цептер!!!

Нагріваємо нашу каструлю 5-6 хв,а потім додаємо туди коньяк.
 

Глінтвейн традиційний



Закриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 6-8.

Знову ставимо на вогонь і засипаємо цукор.
 

Глінтвейн традиційний



Заливаємо заварений чай (приблизно 0,5 л).
 

Глінтвейн традиційний



І доводимо до температури 70 градусів.

Усе, наш глитвейн готовий!!!
 

Глінтвейн традиційний



Коняк можна замінити ромом. Майте на увазі чим більше коньяку, тим більше підступний цей напій.

Автор: | 19.04.2013
Переглядів: 687

Коментарі -
2

  • Имя: Olenka
  • Добавлено: 07.05.2013
2
Коньяк не только лучше, но я бы советовала его заменить ромом, хотя это на любителя. Рецепт понравился, глинтвейн получился, всем поравился, спасибо)
  • Имя: Сергей
  • Добавлено: 19.04.2013
1
Думаю что такой напиток понравится практично всем.Разнообразность вкуса,простота в приготовлении делают его одним из популярнеших горячих спиртных напитков.
Имя *:
Email:
Код *:
1