Рецепти
Реклама

Вам знадобиться:

Цитрусовий кекс з родзинками. Інгредієнти

  • 200 г борошна
  • 150-200 г цукру
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г крохмалю
  • 5 яєць
  • цедра 1 лимона
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • 100 г родзинок без кісточок
  • 3 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками апельсинових цукатів
  • 2 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками лимонних цукатів
  • 1 ст. ложка цукрової пудри

Примітка: Якщо кекс будуть їсти діти, можна не класти лимонні цукати, які додають кексу оригінальну гіркуватість.
Інгредієнти розраховані для прямокутної формі довжиною 25-30 см.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки залийте кип’ятком і залиште на 30 хвилин для набухання. Злийте рідину і обсушіть набряклі родзинки. Замість води можна залити родзинки невеликою кількістю рому і залишити на 1 годину.
  2. Ретельно розітріть вершкове масло з 2/3 цукру до зникнення кристалів цукру.
    Розтираємо масло з цукром
  3. Відокремте жовтки від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  4. Невеликими порціями додайте жовтки в масло, ретельно вимішуючи.
    Приготування цитрусового кексу. Етап 4
  5. Лимон вимийте, обшпарте окропом, обсушіть і натріть самий верхній шар цедри на дрібній тертці.
    Натираємо цедру
  6. Збийте білки в круту піну, поступово додаючи цукор, що залишився.
    Приготування цитрусового кексу. Етап 6
  7. Лимонну цедру і 1/3 збитих білків вмішайте в масло. Білки перемішуйте з маслом рухами зверху вниз, не міняючи напряму рухів.
    Додаємо цедруПриготування цитрусового кексу. Етап 7
  8. Борошно, крохмаль і розпушувач просійте в миску, додайте родзинки і цукати, ретельно перемішайте.
    Приготування цитрусового кексу. Етап 8Додаємо родзинки і цукати
  9. Порціями додайте в масло білки, що залишилися, перемішуючи, як і раніше.
    Додаємо збиті білки
  10. Отриману масляну масу додайте в борошно, акуратно, але ретельно перемішуючи.
    Приготування цитрусового кексу. Етап 10
  11. Тісто викладіть в змащену маслом і обсипану борошном форму.
    Приготування цитрусового кексу. Етап 11
  12. Випікайте в розігрітій до 200°С духовці біля 15 хвилин, потім вийміть кекс з духовки і зробіть неглибокий надріз по всій його довжині. Тоді тріщина на готовому кексі буде рівною.
    Робимо надріз на кексі
  13. Збавте температуру до 170°С і випікайте кекс ще 40-50 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною скіпочкою.
  14. Охолодіть кекс у формі протягом 30 хвилин, потім вийміть його на дерев’яну поверхню або решітку. Коли кекс повністю охолоне, посипте його цукровою пудрою.
    Прикрашаємо кекс цукровою пудрою
  • 200 г борошна
  • 150-200 г цукру
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г крохмалю
  • 5 яєць
  • цедра 1 лимона
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • 100 г родзинок без кісточок
  • 3 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками апельсинових цукатів
  • 2 ст. ложки дрібно нарізаних кубиками лимонних цукатів
  • 1 ст. ложка цукрової пудри
Автор: | 08.04.2013
Переглядів: 1028

Коментарі -
3

  • Имя: Rubosh123
  • Добавлено: 08.05.2013
3
Классно , надо попробовать !
  • Имя: neo007
  • Добавлено: 05.05.2013
2
очень вкусный рецепт и хороший сайт))
  • Имя: али
  • Добавлено: 16.04.2013
1
Какое чудо.срочно надо попробовать
Имя *:
Email:
Код *:
1