Провідні тренери з фітнесу та бодібілдингу підтверджують, що існує два найбільш необхідних компонента в спортивному харчуванні для правильного та повноцінного росту м'язів.
Перше - це якісний креатин для збільшення сил.
Друге - білок для зростання м'язової маси.
Але серед сотень красивих пляшок і банок, які представляються на ваш вибір, вам необхідно знати, які з них працюють, а які ні. Часто ціна на них так само коливається в досить широкому діапазоні. Але далеко не завжди найдорожче саме хороше, і далеко не завжди варто економити на дешевих добавках.
Що б знайти оптимальний баланс між ціною і якістю, і підібрати для себе найбільш вигідний варіант, необхідно розуміти, що таке КРЕАТИН і та й навіщо він потрібен вашому організму.
Якщо ви новачок і хочете якнайшвидше отримати видимий ефект від тренувань, то вам необхідно включити в свій раціон креатин.
Креатин це природна речовина, що міститься в основному в м'язах всіх хребетних, і бере участь в енергетичному обміні м'язових і нервових клітин.
Креатин бере участь у виробництві аденозинтрифосфату (АТФ нуклеотид - грає винятково важливу роль в обміні енергії і речовин в організмах; в першу чергу підключення відомо як універсальне джерело енергії для всіх біохімічних процесів, що протікають в живих системах). М'язові клітки вимагають великої кількості енергії під час стиснення, і можуть використовувати всі наявні запаси аденозинтрифосфату під час інтенсивних тренувань. Що б компенсувати вироблені запаси АТФ, клітини використовують креатин який «жертвує» високою енергією фосфатних сполук і утворює АТФ компенсуючи енергетичні втрати клітин.
Вчені довели що приймаючи креатин, організм може збільшити свої сили для підняття більшої ваги (що є ключем до створення великих м'язів).
Дослідження також показують, що креатин знижує втому, що дозволяє збільшити кількість повторень вправи.
Креатин - ключ до поліпшення спортивних результатів, незалежно від обраного виду спорту, і повинен займати почесне місце в спортивному харчуванні спортсмена.
Креатин в природі зустрічається у багатьох продуктах, зокрема у м'ясі і в рибі.
У середньому людина використовує близько 2 грамів креатину в день, тільки для підтримання нормального метаболізму. Це більш ніж у два рази більше ніж міститься в раціоні середньої людини. Організм також виробляє обмежену кількість креатину для мінімальних потреб. Однак при інтенсивних тренуваннях тієї кількості креатину, що людина одержує від продуктів харчування, і внутрішнього виробництва не вистачає, що б заповнити енергетичні витрати. Саме тому добавки якы містять креатин мають настільки важливе значення для оптимального м'язового зростання і продуктивності.
Однак фосфат креатину відмінний препарат для внутрішньовенного використання виявився малоефективним при прийомі його з їжею (потрапляючи в кисле середовище шлунку, перетворюється на креатинін, і виводиться з організму).
Справжньою революцією стало створення моногідрату креатину, який спеціально створений для подолання кислотного середовища шлунка і повного впровадження в організм у кишечнику.
Існуе кілька схем пприьому креатину. Вибір кожної з них залежить від кінцевих цілей і завдань. Однак в цілому, для кращого засвоєння препарату бажано супроводжувати прийом вуглеводами з більш високі глікемічним індексом (мед розчинений у воді, цукор розчинений у воді), що сприяють виробленню інсуліну.
У природних натуральних соках половина вуглеводів це фруктоза. Фруктоза (природний цукор що міститься у фруктах)-є не ефективною для транспортування креатину до м'язових клітин з двох причин:
- Глюкоза в 5 разів більше викликає сплеск інсуліну ніж фруктоза
- Фруктоза легко перетворюється на жири.
Тому краще за все креатин вживати з цукровим чи медовим сиропом, а не соком.
Коментарі -0