Інгредієнти:
Кальмари - 4 тушки.
Морква - 1-2 шт.
Болгарський перець - по 1 шт. зелений, червоний і жовтий.
Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
Полугіркий перець - 1 стручок .
Цибуля зелена - 1-2 пучка.
Часник - 2-3 зубчики.
Перець червоний мелений - 0,5 ч.л.
Паста, середньої гостроти - 2 ст.л.
Соєвий соус - 4 ч.л.
Рисовий оцет - 0,5 ст. л.
Цукор - 2 ч.л.
Кунжутне масло - 1 ч.л.
Рослинна олія - 4 ст.л.
Сіль за смаком, приблизно 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
Тушки кальмара очистити від шкірки і нутрощів, нарізати смужками або кільцями.
Цибулю нарізати великими шматками, моркву - кружечками.
Болгарський і гострий перчик - шматочками.
Змішуємо пасту, соєвий соус, рисовий оцет, цукор, червоний мелений перець, дрібно посічений часник, кунжутне масло в чашці.
Нарізані кальмари і ріпчасту цибулю кладемо на розігріту сковороду, додавши рослинного масла.
і злегка обсмажуємо, поки кальмар не дасть сік...пару-трійку хвилин.
Додаємо наші овочі і смажимо до напівготовності, це приблизно 7-10 хвилин.
Коли овочі підійдуть до потрібної кондиції, додаємо заправку, солимо й добре перемішуємо.
Ще пару хвилин - і можна знімати з вогню.
Смачного!
Коментарі -0