Інгредієнти:
- 300 г телячої вирізки
- 1 головка червоної салатної цибулі
- 2 буряка
- 1 морква
- 2 картоплини середнього розміру
- майонез
- оцет
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
Цибулю ріжемо півкільцями й залишаємо на 40 хвилин маринуватися в суміші оцту і води в пропорції 1:1.
Ставимо варити картоплю.
Вирізку ріжемо невеликими смужками й обсмажуємо в олії. Сіль, перець за смаком. Головне не пересушити телятину.
Сирі моркву і буряк тремо на не дуже дрібній терці, потім тушкуємо на рослинному маслі з додаванням 1 чайної ложки оцту і двох чайних ложок цукру. Слідкуйте тільки, щоб це все не підгоріло в процесі тушіння, якщо потрібно додайте зовсім небагато води.
Тим часом картопля доварилася, ріжемо її на смужки і починаємо формувати наш салат.
Нижнім шаром піде картопля.
Покриваємо його шаром майонезу - і картоплі добре, і м'ясо м'якше буде.
Далі - шар цибулі. Червона цибуля зовсім не гірка, тому навіть така велика кількість салату не зашкодить.
Наступний шар - морква з буряком. Якщо після тушіння залишилося трохи рідини - виливайте в салат, м'ясо тільки виграє від цього.
І фінальний крок - знову майонез, зовсім трохи-трохи, аби прикрити морковно-бурякове поле.
Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
Коментарі -2