Рецепти
Реклама

Тістечко "Ленінградське"
Інгредієнти для "Тістечко" Ленінградське "":
Заварне тісто
  • Вода — 0,5 стак.
  • Молоко — 0,5 стак.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Борошно пшеничне — 150 г
  • Куряче яйце — 4 шт
  • Сіль (щіпка)
Заварний крем
  • Молоко — 500 мл
  • Куряче яйце — 2 шт
  • Цукор коричневий — 1 стак.
  • Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  • Вершкове масло— 250 г
  • Ванілін — 1 г
Основа
  • Тісто листкове бездріжджове (2 квадратних листа) — 2 шт

 

Рецепт "Тістечко" Ленінградське "":
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Починаємо з заварного тіста. Змішуємо воду і молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Додаємо вершкове масло, перемішуємо і чекаємо, коли воно розчиниться. Знімаємо каструлю з вогню, всипаємо борошно, швидко перемішуємо, позбавляючись від грудок.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты По одному втручаємося яйця, швидко і ретельно розтираючи тісто. За рецептом потрібно додати 4 яйця, але мені вистачило трьох, інакше тісто було б занадто рідким і не тримало форму.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Тісто має вийти гладким, досить густим, не розтікатися при відрощуванні.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Попередньо размороженное листкове тісто розкачати в квадрат розміром 30х30 см і розрізати на квадрати зі стороною 10 см. Також вчинити з другим листом.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты У центр кожного квадрата покласти по 1 ст. л. заварного тесту і краю листкового тіста загнути догори, приклеюючи їх до заварному тесту, але не скріплюючи між собою. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці 50-60 хвилин. Найголовніше - не відкривати духовку і не витягувати тістечка до тих пір, поки заварне тісто доброго не підсохне і не зарум'яниться, інакше опаде.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Тим часом готуємо заварний крем. Змішуємо цукор, ванілін, яйця і борошно.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Вливаємо порціями молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок і нагріваємо в мікрохвильовці на повній потужності близько 3-х хвилин *, перемішуючи кожні 30 секунд. Можна приготувати на плиті, але тоді треба постійно перемішувати крем, щоб не утворилися грудочки і крем не підгорів.
* Час приготування залежить від потужності вашої СВЧ і може змінюватися як в меншу, так і в більшу сторону.
 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты

Даємо крему повністю охолонути і додаємо невеликими шматочками розм'якшене вершкове масло, міксером збиваємо крем до однорідної консистенції.

Від себе я ще натерла в крем цедру половини лимона і додала 2 ст. л. лимонного соку. Цього в рецепті не було, цей крок можна пропустити.

 
Пирожное "Ленинградское" ингредиенты Наповнюємо корнетик остиглим кремом і заповнюємо тістечка. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою.
Автор: | 20.06.2016
Переглядів: 263

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: