Тістечко "Ленінградське"
Інгредієнти для "Тістечко" Ленінградське "":
Заварне тісто
- Вода — 0,5 стак.
- Молоко — 0,5 стак.
- Вершкове масло — 100 г
- Борошно пшеничне — 150 г
- Куряче яйце — 4 шт
- Сіль (щіпка)
- Молоко — 500 мл
- Куряче яйце — 2 шт
- Цукор коричневий — 1 стак.
- Борошно пшеничне — 4 ст. л.
- Вершкове масло— 250 г
- Ванілін — 1 г
- Тісто листкове бездріжджове (2 квадратних листа) — 2 шт
Рецепт "Тістечко" Ленінградське "":
Починаємо з заварного тіста. Змішуємо воду і молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. |
Додаємо вершкове масло, перемішуємо і чекаємо, коли воно розчиниться. Знімаємо каструлю з вогню, всипаємо борошно, швидко перемішуємо, позбавляючись від грудок. |
По одному втручаємося яйця, швидко і ретельно розтираючи тісто. За рецептом потрібно додати 4 яйця, але мені вистачило трьох, інакше тісто було б занадто рідким і не тримало форму. |
Тісто має вийти гладким, досить густим, не розтікатися при відрощуванні. |
Попередньо размороженное листкове тісто розкачати в квадрат розміром 30х30 см і розрізати на квадрати зі стороною 10 см. Також вчинити з другим листом. |
Тим часом готуємо заварний крем. Змішуємо цукор, ванілін, яйця і борошно. |
Наповнюємо корнетик остиглим кремом і заповнюємо тістечка. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою. |
Автор: | 20.06.2016
Переглядів: 1241
Коментарі -0