Вам знадобиться:
- тісто для кулеб'як
- 1 кг свіжої капусти
- 3 яйця
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч. ложка з гіркою солі
- 3 ст. ложки олії
Спосіб приготування:
- Поки тісто для кулеб'яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
- Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
- Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
- Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
- Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
- Покладіть на середину тіста начинку смугою.
- Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
- Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
- Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
- Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
- Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
- Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
- Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
- Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
- Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
- Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.
Автор: | 15.02.2013
Переглядів: 617
Коментарі -0