Смачний фоторецепт приготування класичного бісквіта. Останнім часом майже всі готують бісквітні торти на соді. Часу витрачається мінімум, проблем ніяких немає, піднімаються вони гарантовано. Але ось одна біда - смак не той. А от справжній бісквіт, виготовлений на основі збитих білків - це зовсім інша справа. Він легкий, повітряний і дуже ніжний. Правда терпіння вимагає побільше, але тим не менш ...
Інгредієнти
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 4 шт. яйця
- ванілін на кінчику ножа
Спосіб приготування
- Відокремити білки від жовтків.
- Починати збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додавати цукор і всипати ваніль.
- Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додати жовтки, продовжуючи при цьому збивати.
- Прибрати міксер і просіяти в миску з білками борошно, акуратно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
- Готове тісто вилити в змащену маслом форму і відправити в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
- Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше впаде. Коли підійде час, вийняти форму і перевернути бісквіт на тарілку (грати, рушник) і дати охолонути.
- При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати прекрасною основою для тортів.
- Смачного!
Автор: | 19.02.2013
Переглядів: 1270
Коментарі -10