Рецепти
Реклама

 



Тісто:
  • Борошно - 550 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Молоко - 1 ст
  • Вершкове масло (розтоплене) - 50 гр
  • Яйця - 2 шт
  • Дріжджі - 10 гр сухих (30 г звичайних)
  • Сіль - 1 ч. л.

Посипка:
  • Мак - 7 ст. л.
  • Цукор - 7 ст. л.
  • Олія - 100 г


1 ст. теплого молока + дріжджі + 1 ст. л. цукру - змішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб маса підійшла.
Як тільки дріжджі почнуть пузиритися, додаємо в масу яйця, вершкове масло (розтоплене), борошно і сіль, перемішуємо і залишаємо тісто в теплому місці. Воно повинне збільшитися в об'ємі приблизно в 2 рази.
 
Фіги макові


Мак змішуємо з цукром і окремо в мисочку наливаємо олію для обмачування наших фіг.
 
Фіги макові


Ну а тепер приступаємо до формування наших фіг))) Накриваємо пергаментом форму.
 
Фіги макові


Відриваємо шматочки від тіста і формуємо з них кульки, приблизно з волоський горіх. Порада: сформуйте відразу всі кульки, а потім поділіть їх на 2 частини, тому що у нас буде 2 шари фіг. В мене приблизно вийшло 66-68 кульок. При формуванні кульок змочуйте руки в олії, на неї потім дуже добре буде приклеюватися мак.
Сформовані кульки обвалюємо в посипку і викладаємо у форму в 2 шари. Якщо посипка залишиться, сміливо посипте нею верхній шар.
 
Фіги макові


Ну а тепер можна включати плиту, поки вона гріється, наші фіги трошки збільшаться в розмірах.
 
Фіги макові


Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли остинуть, перекладаємо в тарілку та відламуємо по шматочку. Смачного!

Я пробувала викладати в форму 26 см, але потім це все переклала в форму 21 см. 26 см - завелика форма, а 21 замала трошки... Так що сміло беріть 23-24...
Автор: | 19.02.2013
Переглядів: 453

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: