Тісто:
Посипка:
1 ст. теплого молока + дріжджі + 1 ст. л. цукру - змішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб маса підійшла. Як тільки дріжджі почнуть пузиритися, додаємо в масу яйця, вершкове масло (розтоплене), борошно і сіль, перемішуємо і залишаємо тісто в теплому місці. Воно повинне збільшитися в об'ємі приблизно в 2 рази. Мак змішуємо з цукром і окремо в мисочку наливаємо олію для обмачування наших фіг. Ну а тепер приступаємо до формування наших фіг))) Накриваємо пергаментом форму. Відриваємо шматочки від тіста і формуємо з них кульки, приблизно з волоський горіх. Порада: сформуйте відразу всі кульки, а потім поділіть їх на 2 частини, тому що у нас буде 2 шари фіг. В мене приблизно вийшло 66-68 кульок. При формуванні кульок змочуйте руки в олії, на неї потім дуже добре буде приклеюватися мак. Сформовані кульки обвалюємо в посипку і викладаємо у форму в 2 шари. Якщо посипка залишиться, сміливо посипте нею верхній шар. Ну а тепер можна включати плиту, поки вона гріється, наші фіги трошки збільшаться в розмірах. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли остинуть, перекладаємо в тарілку та відламуємо по шматочку. Смачного! Я пробувала викладати в форму 26 см, але потім це все переклала в форму 21 см. 26 см - завелика форма, а 21 замала трошки... Так що сміло беріть 23-24... |
Автор: | 19.02.2013
Переглядів: 920
Коментарі -0