Інгредієнти:
Баклажани 2000 р
Сир Гауда 100 г
Помідори в'ялені 50 г
Коріандр сухий 4 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Сіль 10 г
Часник 6 зубчиків
Естрагон (тархун) свіжий 50 г
Базилік зелений свіжий 50 г
Рукола 100 г
Кріп свіжий 100 г
Олія соняшникова рафінована 10 мл.
Спосіб приготування:
Щоб приготувати торт з баклажанів, потрібно взяти баклажани, зелень трав за вашим смаком, часник, сіль, цибуля, помідори в'ялені або печені, коріандр, сир твердих сортів, рослинну олію.
Баклажани вимити, обсушити, нарізати уздовж пелюстками. Посолити. Залишити на 1 годину, щоб з них вийшла гіркота.
Кріп, рукколу, базилік зелений, естрагон подрібнити в блендері з часником і сіллю.
Цибулю нарізати кільцями і пасерувати на сковороді в малій кількості олії.
На великій тертці натерти сир.
Баклажани віджати, промити під проточною водою, просушити на паперовому рушнику, розкласти на деко, скропити рослинним маслом. Запекти в режимі гриль протягом 20 хвилин.
Запечені пелюстки баклажанів викласти у формі для запікання, як основу торта.
Змастити пелюстки баклажанів солоною часниковою зеленню. Викласти на дно шар пасеровані цибулі. Додайте коріандр.
Знову викласти шар печених баклажанів.
Викласти шар тертого сиру для зв'язування шарів.
Знову шар цибулі з прянощами.
Останнім шаром викласти помідори. Закрити верхню поверхню торта пелюстками баклажанів.
Зверху засипати тертим сиром. Запікати в гарячій духовці 180 ° С протягом 20 хвилин. Форму можна накрити фольгою, щоб верхній шар не зажарити.
Остудити. Вийняти з форми. Подавати до столу в блюді. Прикрасити можна печеними перцями, свіжими помідорами, зеленню.
Смачного!
Коментарі -3