Рецепти
Реклама

Інгредієнти

  • 200 шт. борошна
  • 100 мл. теплої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 400 гр. чорної смородини
  • 100 гр. цукру
  • 2 ч.л. панірувальних сухарів
  • 1 ст.л. крохмалю
Спосіб приготування
  • Борошно змішати з розпушувачем і сіллю, просіяти в глибоку миску, додати цукор і масло, перемішати щоб вийшло щось на зразок крихти, влити воду, замісити м'яке тісто, по необхідності додати ще трохи муки, готове тісто загорнути в пакет і залишити при кімнатній температурі на 1 годину.
  • Чорну смородину пересипати в миску і теж залишити в кімнаті на 1 годину, важливо щоб ягоди не розтанули цілком, а тільки до половини, щоб не почав витікати сік.
  • Духовку нагріти на 180 градусів, дно рознімної форми діаметром 19-20 см застелити пергаментом, змастити рослинним маслом і злегка присипати борошном.
  • Тісто ще раз вимісити і поділити на 2 частини, одна більша інша менша. Більшу частину розкачати в круг, викласти в форму і сформувати високий бортик, дно присипати сухарями, вони будуть додатково вбирати сік і тісто не розмокне.
  • Смородину змішати з крохмалем і цукром, викласти на тісто, розкачати менший шматок тіста в коло, укласти на ягоди, зайве тісто можна зрізати ножицями, краї добре зашіпнути і загорнути на верх пирога.
  • Верхівку пирога злегка змастити рослинним маслом, випікати хвилин 35-40, потім обережно перекласти на решітку і дати трохи охолонути.
  • Смачного!
Автор: | 09.12.2012
Переглядів: 749

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: