Рецепти
Реклама

Що потрібно:
 
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 2 невеликих помідора
  • 2-3 зубчики часнику
  • 30 г очищеного мигдалю
  • 1 гострий перчик чилі
  • 1 шматок білого хліба
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1-2 ст. л. хересного оцту
  • сіль
  • червоний мелений перець

Що робити:

Соус Ромеско. Шаг 0

крок 1

Запечіть в духовці під грилем солодкий і гострий перець до чорних підпалин. В останні 5 хв. запікання додайте помідори. Викладіть перці в поліетиленовий пакет і зав'яжіть його, залиште на 15 хв.

 

Соус Ромеско. Шаг 1

крок 2

Подрібніть мигдаль. Зріжте з хліба кірку, м'якоть замочіть в холодній воді на 2-3 хв. Очистіть помідори від шкірки і насіння. Очистіть перці від шкірки, насіння і внутрішніх перегородок. Часник подрібніть ...

 

Соус Ромеско. Шаг 2

крок 3

У блендері подрібніть в пюре гострий і солодкий перці з помідорами, мигдалем і часником, відіжміть хліб і додайте в соус. Потім влийте оцет, додайте сіль і мелений червоний перець і влийте тонкою цівкою оливкова олія. Збийте ще раз.

Поставте готовий соус в холодильник мінімум на 1 ч.

 
Порада гастронома
Якщо у вас мало часу, можете зробити сирої ромеско, подрібнивши в блендері всі інгредієнти, нарізані шматочками. Тільки обов'язково видаліть насіння з помідорів, інакше ваш соус практично перетвориться в іншу (втім, не менш приємну різновид їжі) - суп гаспачо. Щоб зробити соус гущі, додайте хліба і мигдалю.
Автор: | 24.06.2013
Переглядів: 1139

Коментарі -
2

  • Имя: Олег
  • Добавлено: 25.05.2016
2
Рецепт шикарный. Спасибо большое. Сегодня сделал именно так как у вас написано всё просто супре всей радне понравилось. Теперь на каждый праздник буду делать. Спасибо ещё раз!
  • Имя: Алексей
  • Добавлено: 25.05.2016
1
Очень вкусный соус спасибо за рецепт. Вчера пробовали делать вкусняха такая, но мы не добавляли острый перец не любим острое, а так рецепт классный спасибо.
Имя *:
Email:
Код *:
1