Що потрібно:
- 1 великий червоний солодкий перець
- 2 невеликих помідора
- 2-3 зубчики часнику
- 30 г очищеного мигдалю
- 1 гострий перчик чилі
- 1 шматок білого хліба
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1-2 ст. л. хересного оцту
- сіль
- червоний мелений перець
Що робити:
крок 2
Подрібніть мигдаль. Зріжте з хліба кірку, м'якоть замочіть в холодній воді на 2-3 хв. Очистіть помідори від шкірки і насіння. Очистіть перці від шкірки, насіння і внутрішніх перегородок. Часник подрібніть ...
крок 3
У блендері подрібніть в пюре гострий і солодкий перці з помідорами, мигдалем і часником, відіжміть хліб і додайте в соус. Потім влийте оцет, додайте сіль і мелений червоний перець і влийте тонкою цівкою оливкова олія. Збийте ще раз.
Поставте готовий соус в холодильник мінімум на 1 ч.
Порада гастронома
Якщо у вас мало часу, можете зробити сирої ромеско, подрібнивши в блендері всі інгредієнти, нарізані шматочками. Тільки обов'язково видаліть насіння з помідорів, інакше ваш соус практично перетвориться в іншу (втім, не менш приємну різновид їжі) - суп гаспачо. Щоб зробити соус гущі, додайте хліба і мигдалю.
Автор: | 24.06.2013
Переглядів: 1139
Коментарі -2