Інгредієнти:
- Китайський салат (китайська капуста, капуста пекінська) 300 г
- Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
- Яблука (160 г) 2 шт.
- Рослинна олія 20 мл
- Часник часточки 1 шт.
- Куряче філе 200 г
- Морська сіль ¾ ч.л.
- Перець чорний мелений ½ ч.л.
- Йогурт натуральний 125 мл
- Гірчиця діжонська 2 ч.л.
- Лимонний сік 5 мл
- Мед гречаний 15 г
- Кріп сушений 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Листя салату ретельно вимийте, сухим наріжте тонкими смужками.
Перець очистити від насіння і тонко наріжте соломкою.
Яблука очистіть від шкірки і насіння, і теж наріжте соломкою. Все складіть в миску і злегка збризніть лимонним соком, щоб яблуко не темніло.
У невеликій кількості олії обсмажте до золотистого відтінку роздавлений зубчик часнику, часник видаліть.
На ароматизованому часниковому маслі обсмажте смужки курячого філе, посоліть і поперчіть. Не пересушуйте курку, щоб вона не стала сухою, смажте буквально 5 хвилин на середньому вогні.
Для заправки змішайте всі інгредієнти і як слід перемішайте. Для цієї заправки можна використовувати йогурт або сметану. Якщо ви побачите що відшарувалася від йогурту рідина, злийте її, щоб заправка була більш густою. Можна навіть викласти йогурт на сито і дати стекти рідині протягом 15-20 хвилин. Готову заправку обов'язково спробуйте, щоб відрегулювати її смак залежно від смаку наявних компонентів і своїх переваг.
Готову і злегка остиглу курку додайте в салат, добре перемішайте.
Розкладіть салат по тарілках, полив заправкою.
Смачного!
Коментарі -1