Інгредієнти:
Куряче філе 500 г
Картопля 4 шт.
Буряк 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Горіхи волоські 30 г
Майонез 250 г
Кукурудза консервована від половини до цілої банки
Сир твердий 150 г.
Сіль 1 щіпка.
Зелень
Морква 1 шт.
Спосіб приготування:
Для приготування салату знадобиться відварене куряче філе, картопля, буряк, морква, сир, зелень, трохи волоських горіхів, майонез і сіль.
Куряче філе опустити в холодною воду, довести до кипіння і варити 30 хвилин. Потім охолодити і нарізати дрібними кубиками.
Картоплю добре промити, залити холодною водою, довести до кипіння і варити в мундирі 15-25 хвилин до готовності. Охолодити, очистити і натерти на дрібній терці.
Буряк добре промити, залити холодною водою, довести до кипіння і відварити до готовності 30-40 хвилин. Охолодити і так само натерти на дрібній терці, додати жменю подрібнених горіхів і щіпку солі - все добре перемішати.
Зварити морквину. Натерти сир.
У центр блюда поставити склянку. Викласти перший шар картоплі з мілко порізаною цибулиною і змастити майонезом.
Наступним шаром викласти куряче філе, яке потім так само змастити майонезом.
Потім рівномірно викласти шар буряка.
Зверху натертий сир. Останній шар - кукурудза.
Тепер треба обережно вийняти склянку.
До речі, послідовність шарів теж можете змінити на свій розсуд, яке вам більше подобається поєднання продуктів.
Тепер будемо прикрашати. Для цього досить щільно укладаємо петрушку по поверхні вінка.
І прикрашаємо наш віночок: нарізаємо моркву на дуже тонкі скибочки, це можна зробити за допомогою овочечистки. Укладаємо трохи навскоси через рівні проміжки - імітуємо новорічний дощик (гірлянду). Зверху прикрашаємо крапельками майонезу.
Поставте салат в холодильник, щоб салат добре просочився не менше години.
Смачного!
Коментарі -0