Інгредієнти:
- Зелений салат 150 г.
- Яйце куряче 2 шт.
- Оливкова олія 30 мл.
- Часник часточки 1 шт.
- Куряча грудка 200 г.
- Пармезан 100 г.
- Помідори Черрі 200 г.
- Сухарики білі 100 г.
- Соус: Американський цезар 100 мл.
Спосіб приготування:
В першу чергу варимо яйця, щоб у потрібний момент вони були готові і охолонувші.
На велику тарілку викладаємо досить крупно порвані чи порізані листя зеленого салату.
Курячі грудки обсмажуємо невеликими шматочками до золотистого кольору. Незадовго до готовності солимо й додаємо дрібно нарізаний часник. Пахне дуже смачно.
Пармезан тремо на дрібній терці, щоб вийшла тонка стружка.
На салат викладаємо трохи остиглу курку і порізані на 4 частини яйця. Можна використовувати перепелині яйця, тоді їх треба взяти більше і різати тільки навпіл.
Зверху викладаємо половинки томатів черрі. Врешті-решт, додаємо сухарики, поливаємо соусом і засипаємо пармезаном.
Якщо не хочете, щоб сухарі розмокли, а салатне листя виділило сік, то їсти краще відразу.
Якщо немає готового соусу можна зробити самим:
1. Змішайте сметану і кефір приблизно в рівних пропорціях, 1:1, додати спеції та подрібнений кріп. Можна додати і майонез - за смаком.
2. Яйце (куряче) опустити рівно на 1 хв в окріп!
Змішати: оливкову олію - 5 - 6 ст л,
зубчик часнику (натерти / розчавити),
гірчицю - 1 ч. л.,
сік 0,5 лимона,
добавити туди ж все яйце,
100 г тертого пармезану.
Все добре збити блендером . І залити салат. По смаку можна посипати ще травами або орегано.
Смачного!
Коментарі -1