Інгредієнти:
Для салату:
- Картопля 3 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Майонез 320 г
- Олія соняшникова рафінована 100 мл
- Цибуля зелена 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир твердий 250 г
- Яйця курячі 4 шт.
- Гриби печериці 300 г
- Свинячий язик 340 г
- Перець чорний мелений 2 щіпка.
Для прикраси:
- Помідори 2 шт.
- Каперси 2 шт.
- Петрушка свіжа 0.25 пучок
- Маслини без кісточок 80 г.
Спосіб приготування:
Підготуємо язик, картоплю, моркву, яйця, печериці, твердий сир, ріпчасту і зелену цибулю, жирний майонез, сіль, перець чорний мелений, олію соняшникову рафіновану.
Печериці миємо, нарізаємо середніми шматочками. Ріпчасту цибулю чистимо, подрібнюємо.
Обсмажуємо на соняшниковій рафінованої олії печериці з цибулею, посоливши в процесі приготування.
Коли гриби будуть готові - даємо їм повністю охолонути, а поки займемося іншими продуктами.
Відварений, очищений і остиглий свинячий язик нарізаємо дрібними кубиками.
Відварену заздалегідь і остиглу картоплю очистити від шкірки, натерти на крупній тертці.
Тепер підготуємо матеріал для нашої «галявини». Займемося «бджілками». Маслини нарізаємо на кільця, з 1 шт. маслини вийде 4 колечка, всього таким чином ріжемо 4 маслини для 2 бджіл (края нам не всі знадобляться). З сиру вирізаємо тонкий пласт (по товщині приблизно однаковий з товщиною кілець маслин). Формочкою (у мене насадка на кондитерський мішок) вирізаємо з сиру кільця. Вони повинні вийти приблизно такими, як і кільця з маслин. Також з сиру вирізаємо «крила» - всього 8 шт. Також вирізаємо з маслин «голови» бджілкам - одну оливку ріжемо поперек на 2 частини і кожну ще уздовж (з 1 маслини вийде 4 частини, 2 нам знадобляться, а 2 ні).
Тепер підготуємо «сонечка». З помідора зрізуємо одну сторону і вирізаємо з одного боку трикутник - вийде «тільце з крилами». Виходить, що в одного помідори ми беремо 2 частини (2 боки зрізуємо), а у ще одного тільки одну. З маслин вирізаємо «голови» і плями на тілі.
Тепер підготуємо «квіти». З яйця робимо зубчасті квіточки (1 яйце на 2 квітки) - в центр яких викладаємо каперси або зелений горошок (або шматочок моркви), з маслин також вирізаємо зубчасті квіти (центр - кубик сиру), з кілець моркви вирізаємо насадкою для кондитерського мішка кільця, формуємо квітки (3 шт.), у центрі яких кружечок яєчного білка.
Тепер збираємо сам салат. На плоске широке блюдо викладаємо першим шаром натерту картоплю, робимо майонезную сітку, злегка солимо й перчимо перший шар.
Далі викладаємо охолонувші обсмажені печериці з цибулею (масло залишаємо за можливості в сковороді).
Поливаємо злегка майонезом.
Відварену моркву (її частину, що залишилася після вирізання квіточок) натерти на крупній тертці і викладаємо поверх грибного шару.
На моркві малюємо майонезную сітку.
Наступний шар - свинячий нарізаний язик, який посипаємо дрібкою солі і злегка перчимо.
Знову поливаємо тонкою цівкою майонезу.
Наступний шар - натертий на дрібній тертці сир твердий (що залишився обрізки, що залишилися після вирізання «бджілок»).
Знову майонез.
Передостанній шар - натерті на дрібній терці яєчні білки. Майонез.
І останній шар - натерті на дрібній терці яєчні жовтки.
Бока салату підрівнюємо (зручно робити це кондитерською лопаткою або лопаткою для торта), змащуємо майонезом.
Зелену цибулю миємо, просушуємо, подрібнюємо, щедро засипаємо нею боки і злегка придавлюємо рукою, щоб цибуля трималася і не обсипалася.
Тепер, орієнтуючись по фотографії, збираємо і викладаємо на салат «бджілок» - 2 шт., «сонечка» - 3 шт., «квіти».
За допомогою зубочистки або сірника малюємо нашим «комахам» «очі» і прикрашаємо «поляну» листочками свіжої петрушки.
Салат готовий! Подавайте на стіл відразу або протягом найближчого часу, щоб «поляна» не «зів'яла»!
В просоченні салат не потребує, він і так дуже смачний, але можна в принципі дати йому настоятися, але тільки без прикраси, які потрібно буде оформити вже перед подачею!
Смачного!
Коментарі -0