Рецепти
Реклама

Салат поляна


Інгредієнти:
Для салату:

  • Картопля 3 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Майонез 320 г
  • Олія соняшникова рафінована 100 мл
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир твердий 250 г
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Гриби печериці 300 г
  • Свинячий язик 340 г
  • Перець чорний мелений 2 щіпка.


Для прикраси:

  • Помідори 2 шт.
  • Каперси 2 шт.
  • Петрушка свіжа 0.25 пучок
  • Маслини без кісточок 80 г.


Спосіб приготування:
Підготуємо язик, картоплю, моркву, яйця, печериці, твердий сир, ріпчасту і зелену цибулю, жирний майонез, сіль, перець чорний мелений, олію соняшникову рафіновану.

 

Салат поляна



Печериці миємо, нарізаємо середніми шматочками. Ріпчасту цибулю чистимо, подрібнюємо.
 

Салат поляна



Обсмажуємо на соняшниковій рафінованої олії печериці з цибулею, посоливши в процесі приготування.
Коли гриби будуть готові - даємо їм повністю охолонути, а поки займемося іншими продуктами.

 

Салат поляна



Відварений, очищений і остиглий свинячий язик нарізаємо дрібними кубиками.
 

Салат поляна



Відварену заздалегідь і остиглу картоплю очистити від шкірки, натерти на крупній тертці.
 

Салат поляна



Тепер підготуємо матеріал для нашої «галявини». Займемося «бджілками». Маслини нарізаємо на кільця, з 1 шт. маслини вийде 4 колечка, всього таким чином ріжемо 4 маслини для 2 бджіл (края нам не всі знадобляться). З сиру вирізаємо тонкий пласт (по товщині приблизно однаковий з товщиною кілець маслин). Формочкою (у мене насадка на кондитерський мішок) вирізаємо з сиру кільця. Вони повинні вийти приблизно такими, як і кільця з маслин. Також з сиру вирізаємо «крила» - всього 8 шт. Також вирізаємо з маслин «голови» бджілкам - одну оливку ріжемо поперек на 2 частини і кожну ще уздовж (з 1 маслини вийде 4 частини, 2 нам знадобляться, а 2 ні).
 

Салат поляна



Тепер підготуємо «сонечка». З помідора зрізуємо одну сторону і вирізаємо з одного боку трикутник - вийде «тільце з крилами». Виходить, що в одного помідори ми беремо 2 частини (2 боки зрізуємо), а у ще одного тільки одну. З маслин вирізаємо «голови» і плями на тілі.
 

Салат поляна



Тепер підготуємо «квіти». З яйця робимо зубчасті квіточки (1 яйце на 2 квітки) - в центр яких викладаємо каперси або зелений горошок (або шматочок моркви), з маслин також вирізаємо зубчасті квіти (центр - кубик сиру), з кілець моркви вирізаємо насадкою для кондитерського мішка кільця, формуємо квітки (3 шт.), у центрі яких кружечок яєчного білка.
 

Салат поляна



Тепер збираємо сам салат. На плоске широке блюдо викладаємо першим шаром натерту картоплю, робимо майонезную сітку, злегка солимо й перчимо перший шар.
 

Салат поляна



Далі викладаємо охолонувші обсмажені печериці з цибулею (масло залишаємо за можливості в сковороді).
Поливаємо злегка майонезом.

 

Салат поляна



Відварену моркву (її частину, що залишилася після вирізання квіточок) натерти на крупній тертці і викладаємо поверх грибного шару.
На моркві малюємо майонезную сітку.

 

Салат поляна



Наступний шар - свинячий нарізаний язик, який посипаємо дрібкою солі і злегка перчимо.
Знову поливаємо тонкою цівкою майонезу.

 

Салат поляна



Наступний шар - натертий на дрібній тертці сир твердий (що залишився обрізки, що залишилися після вирізання «бджілок»).
Знову майонез.

 

Салат поляна



Передостанній шар - натерті на дрібній терці яєчні білки. Майонез.
 

Салат поляна



І останній шар - натерті на дрібній терці яєчні жовтки.
 

Салат поляна



Бока салату підрівнюємо (зручно робити це кондитерською лопаткою або лопаткою для торта), змащуємо майонезом.
Зелену цибулю миємо, просушуємо, подрібнюємо, щедро засипаємо нею боки і злегка придавлюємо рукою, щоб цибуля трималася і не обсипалася.

 

Салат поляна



Тепер, орієнтуючись по фотографії, збираємо і викладаємо на салат «бджілок» - 2 шт., «сонечка» - 3 шт., «квіти».

За допомогою зубочистки або сірника малюємо нашим «комахам» «очі» і прикрашаємо «поляну» листочками свіжої петрушки.

 

Салат поляна



Салат готовий! Подавайте на стіл відразу або протягом найближчого часу, щоб «поляна» не «зів'яла»!
 

Салат поляна



В просоченні салат не потребує, він і так дуже смачний, але можна в принципі дати йому настоятися, але тільки без прикраси, які потрібно буде оформити вже перед подачею!
 

Салат поляна



Смачного!

Автор: | 11.04.2013
Переглядів: 410

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: