Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 3500 г
- Буряк 200 г
- Часник головки 2 шт.
- Морква 200 г
- Оцет столовий 200 мл
- Рослинна олія 50 мл
- Цукор-пісок 100 г
- Сіль 5 ч.л.
- Перець чилі 2 шт. (за бажанням)
Спосіб приготування:
Капусту ріжемо квадратними шматочками приблизно 3х3 см.
Буряк ріжемо тонкими скибочками.
Часник треба просто очистити.
Моркву натерти на крупній тертці.
У велику каструлю шарами викладаємо капусту, потім буряк з морквою і часником, перець, потім знову капусту. Повинно вийти приблизно 3-4 таких шари.
Коли верхній шар буде на місці (це має бути капуста), готуємо маринад.
Для маринаду змішуємо оцет, цукор, сіль і масло в досить великій ємності; заливаємо літром окропу і перемішуємо.
Гарячим маринадом заливаємо капусту і ставимо її під гніт. Через пару годин маринад покриє капусту, а через 2-3 дні капуста буде готова і її можна буде перекласти в банки і поставити в холодильник.
Смачного!
Автор: | 09.04.2013
Переглядів: 794
Коментарі -2