Рецепти
Реклама

Для більшості російських господинь салат - це ситна многосоставная закуска, яка цілком може замінити і другу страву. І лише для деяких салат - лише прелюдія до обіду: легка і елегантна. Однак про смаки, як відомо, не сперечаються і краще зупинитися на тому, що світ салатів багатий і різноманітний, а легкий зелений салат і ситний олів'є просто належать до різних гілок кулінарної еволюції і грають різні ролі. Умовно серед салатів можна виділити аперитиви - прості легкі страви, розпалюють апетит, і ситні салати, які подаються замість гарячого або разом з ним. Окремо стоять фруктові салати: вони можуть бути освіжаючим завершенням обіду або самостійною стравою для ланчу або сніданку. Для будь-якого виду салатів є свої правила і закони сполучуваності інгредієнтів, що дозволяють приготувати ідеальний салат для кожного випадку.

 У сучасні мови слово «салат» прийшло з латини, де означало «солоний». У своєму оригінальному значенні салат - це суміш овочів і трав, заправлена ​​солоно-кислим соусом на основі рослинної олії. Рецепт цього древнього страви залишився незмінним з часів шумерів: змішайте свої улюблені листові овочі і ароматні трави і заправте легким соусом. Такі салати грають роль аперитиву, напою, що подається перед їжею: пробуджують апетит, але не дозволяють переїдати, регулюють роботу шлунка і кишечника, підвищують настрій, прикрашають смак і аромат основного блюда і при цьому низькокалорійні. До того ж салат зі свіжої зелені - це багатюще джерело мікроелементів, вітамінів і клітковини.
 
Зараз на ринках і в супермаркетах такий достаток зелені, що на кожен день тижня можна готувати зелені салати з різними смаками. В одній з наших статтею ви можете знайти докладну інструкцію, з чим краще їсти рукколу, корн та інші салати. Додадуть салатів різноманітності і рослинні олії: замість соняшникової та оливкової можна використовувати кунжутне, гірчичне, гарбузове, лляне або горіхове. Варто поекспериментувати і з оцтами, а також додавати в заправку різні соки і спеції.
Автор: | 24.06.2013
Переглядів: 653

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: