Інгредієнти
- 200гр. сухофруктів
- 2-3л. води
- 0,5склянки цукру
Спосіб приготування
- Для його приготування нам треба 200 г сухофруктів.
- Перед приготуванням промийте суміш в теплій воді.
- Якщо в суміші є багато компонентів, то виділіть з неї яблука і груші, так як вони нам потрібні в першу чергу.
- Яблука та груші вибираємо в окрему каструльку, заливаємо холодною водою і варимо на слабкому вогні близько 30 хвилин.
- Після цього додаємо в узвар інші фрукти і ягоди, які були в суміші, доводимо до кипіння, додаємо пів склянки цукру і знімаємо з вогню.
- Якщо відібрана частина суміші здається занадто сухою, то можна потримати на вогні довше.
Узвар - це спеціальний солодкий напій, який готується до Різдвяного і Водохресного свят-вечора, але в літню спеку узвар може також дуже добре вгамувати спрагу як і вишнево-яблучний компот. До нас компоти і узвари із сухофруктів були привезені завойовниками-варягами в IX столітті, і стали улюбленим напоєм багатьох сімей. І так, приступимо до приготування смачного класичного узвару із сухофруктів.
Автор: | 24.11.2012
Переглядів: 576
Коментарі -0