Інгредієнти
- 10 шт. лимонів
- 1 л. водки
- 350 гр. цукру
- 1,25 л. води
- Лимони ретельно помити, зняти цедру. Це треба робити акуратно, так, щоб знімати тільки жовту частину. Якщо буде хоч трохи білої,лімончелло буде гірчити.
- Скласти цедру в банку і залити горілкою. Настоювати 40 днів. (Якщо хочете додати лимонний сік у готовий виріб, видавіть сік з лимонів і заморозьте).
- Через 40 днів, цукор змішати з водою, довести до кипіння, і варити поки цукор повністю не розчиниться. Остудити.
- Горілку процідити в чистий посуд і змішати з цукровим сиропом. При бажанні, на цьому етапі можна додати збережений, розморожений лимонний сік.
- Розлити по пляшках. Можна вживати вже! Але італійці рекомендують дати лімончелло «відпочити» ще 40 днів.
- Чесно кажучи, вживала і так і так, смак суттєво не змінився. Однаково смачно! Смачніше, коли вживати його дуже холодним.
- Смачного!
Він має насичений лимонний смак і ідеально підійде для дружньої компаніїї. Подавати його краще в охолодженому вигляді! У жаркий день з льодом.
Автор: | 24.11.2012
Переглядів: 745
Коментарі -0