Рецепти
Реклама

Інгредієнти для тіста

  • 250 гр. борошна
  • 125 гр. вершкового масла
  • 2-3 ст.л. крижаної води
  • 1 щіпка солі
Інгредієнти для начинки
  • 1 шт. копчений курячий окорочок
  • 2-3 шт. відварені картоплини
  • 1 шт. середня цибулина
  • 50 гр. сиру
  • 2 шт. яйця
  • 100 мл. жирних вершків або сметани
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка солі
 
Спосіб приготування
  • Спочатку треба приготувати тісто. Для цього просіяти в миску борошно і додати дрібку солі. Масло нарізати кубиками і покласти в миску до масла. Розтерти масло з борошном кінчиками пальців до стану жирної крихти. Робити це максимально швидко, щоб контакт рук з тестом був мінімальним. Додати в крихту крижану воду і швидко замісити тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на30 хвилин.
  • Після холодильника розділити тісто на 10 однакових шматків, розгортати і вкладати в формочки для тарталеток (мої - 9 см). Наколювати вилкою, але не надто ретельно, щоб з готових тарталеток не витекла начинка.
  • На тісто покласти по шматочку фольги і насипати вантаж - я використовую суху квасолю.
  • Поставити формочки в розігріту до 200 градусів духовку і випікати 15 хвилин. Потім прибрати фольгу з вантажем і пекти ще 7-10 хвилин до хрусткого на вид стану. Вийняти з формочок і відкласти вбік.
  • Готувати начинку. Курятину зняти з кістки, прибрати шкіру, м'ясо нарізати на дрібні кубики. Так само дрібно порізати картоплю.
  • Цибулю дрібно порізати і обсмажити до готовності на рослинній олії.
  • Змішати картоплю, курятину, натертий сир і цибулю. Розкласти потарталеткам.
  • Вершки збити вінчиком з яйцями і сіллю.
  • Залити яєчно-вершкову суміш поверх начинки, поставити тарталетки на деко і відправити в духовку при температурі 170 градусів на 15 хвилин, поки не схопиться заливка.
  • Подавати теплими або повністю охолодженими.
  • Смачного!
 
 
Смачний фоторецепт тарталеток з копченою куркою та картоплею. Продовжуємо тему ситних порційних закусок. Ці тарталетки стануть чудовим доповненням до вашого святкового столу, та й під час повсякденної трапези будуть дуже до речі. Соковита ароматна начинка чудово поєднується з ніжним пісочним тістом. При бажанні замість курки ви можете використовувати у складі начинки шинку.
Автор: | 29.11.2012
Переглядів: 660

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: