Рецепти
Реклама

Інгредієнти для бісквіта

  • 3 шт. яйця
  • 150 гр. цукру
  • 140 гр. борошна
Інгредієнти для крему
  • 500 гр. маскарпоне
  • 4 шт. яйця
  • 80 гр. цукрової пудри
  • 1,5 ст.л. желатину
  • 1 щіпка солі
Інгредієнти для верху
  • 150-200 гр. полуниці
  • 1 пакетик желе для торта
  • роз'ємна форма 23-26 см
 
Спосіб приготування
  • Спочатку треба приготувати тісто для бісквіта, за технологією приготування класичного бісквіта.
  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, в процесі дверцята духовки не відкривати.
  • Готовий бісквіт остудити на решітці, зрізати верх так, щоб вийшов корж товщиною близько 2-2,5 см.
  • Тепер приступити до крему. Желатин залити 4 ст.л. води, дати набрякнути, потім на плиті довести до розчинення (не дати закипіти!). Остудити майже до кімнатної температури.
 
  • Яйця поділити на білки і жовтки. Жовтки збити до світлого кольору з цукровою пудрою. Пару столових ложок маси розмішати з желатином, потім додати цю суміш у велику миску з желково-цукровою сумішшю і добре перемішати.
  • Додати маскарпне кімнатної температури і розмішати до отримання гладкої однорідної маси.
  • Білки збити з дрібкою солі в круту піну.
  • У два прийоми з'єднати білки і жовтково-сирну масу, дбайливо перемішуючи рухами знизу вгору
  • Покласти корж у форму. Зверху вилити крем.
  • Поставити в холодильник на годину, щоб крем схопився.
  • Полуницю нарізати скибочками і укласти поверх застиглого крему.
  • Приготувати желе з пакетика за відповідною інструкцією. Остудити до кімнатної температури і залити полуницю. Поставити торт в холодильник на 4 години.
  • Акуратно провести тонким ножем уздовж бортика форми і зняти його.
  • Нарізати на шматочки і подавати.
  • Приємного чаювання!
  • P.S. А з залишків крему і бісквіта можна приготувати ось такий чарівний десерт.
  • Шар крему, шар шматочків бісквіта, просочених кокосовим ромом, шар полуниці, знову шар крему, знову шар бісквіта, ще крем, ще полуниця, тертий шоколад.
  • Смачного!

 

 Крем у тортіповністю повторює склад класичного крему для тірамісу, але з додаванням желатину для стійкості. В основі - класичний бісквіт. Ягоди, в принципі, можуть бути будь-якими на ваш смак, але полуниця тут "грає" краще за все, на мій погляд. Замість  маскарпоне можна використати звичайний вершковий сир.
Автор: | 26.11.2012
Переглядів: 816

Коментарі -
0

Имя *:
Email:
Код *: