Рецепти
Реклама

Інгредієнти

  • 300 гр. вершкового масла
  • 2 шт. яйця
  • 6 склянок борошна
  • 4 ст.л. оцту
  • 300 мл. води
 
Інгредієнти для заварного крему
  • 5 шт. жовтків
  • 1,5 л. молока
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 300 гр. цукру
  • 1 щіпка ванілі
 
Спосіб приготування
  • Борошно просіяти в миску, додати вершкове масло і перетерти руками до стану маслянистої крихти.
  • Робити в масі поглиблення і починати поступово додавати туди яйця, оцет і воду.
  • Вимішати однорідне гладке тісто
 
  • Покласти його в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник години на півтори-дві. Потім вийняти і розділити на 16 рівних частин.
  • Приступити тепер до розкочування. Для початку потрібно вибрати форму, за якою ви будете рівняти коржі. Я взяла звичайну миску з таким розрахунком, щоб її діаметр був менше діаметру тарілки, на яку ляже торт. Далі визначитися із способом розкочування - або розкочувати коржі прямо на деці, або робити це на присипаному борошном столі, а потім переносити корж, накрутивши його на качалку. Я пішла іншим шляхом - кожен раз брала шматок пергаменту, на ньому розкочувала і наколювала корж (товщина 2 мм).
  • Коржі пекти в розігрітій до 250 градусів духовці до злегка золотистого кольору (це займає близько 5-7 хвилин на кожен корж) і скласти їх на тарілку. Якщо парочка коржів не вдалася - покришити їх, наприклад. Їх пустити на обсипання готового торта.
 
  • Між випічкою коржів можна приготувати крем. Для початку в каструльці закип'ятити молоко без одного стакана. Поки воно закипає, змішати жовтки зі склянкою молока, ваніллю, крохмалем і цукром.
  • Вилити цю заливку в закипіле молоко і постійно помішуючи варити до загустіння маси. Готовий крем повинен рівномірно обволікати дерев'яну ложку. Якщо провести по ній доріжку - вона повинна зберігати свої обриси.
 
  • Зняти крем з вогню, засікти ще хвилини 3. Тепер крем потрібно остудити. Залишати його на волю долі не варто - на поверхні утворюється плівка, яка при перемішуванні погіршить консистенцію крему. Деякі господині радять перелити крем в чашу міксера і залишити крутитися на мінімальній швидкості. Як варіант - перелити крем в більш широку посудину, яку ми потім помістимо в більшу ємність з холодною водою і остудити, помішуючи вручну.
  • Коли крем охолоне, починати промащувати їм коржі. Мазати щедро, приблизно по 2-3 столові ложки на корж. (Не забувати залишити пару найбільш невдалих коржів для крихти). Залишити наш поки непривабливий "Наполеон" в такому вигляді на пару годин, щоб коржі просочилися і осіли.
  • Потім зарівнювати гострим ножем стирчачі краї, обмазати торт залишками крему з усіх боків і обсипати його крихтою.
 
  • Дати остаточно просочитися протягом 4-5 годин. Нарізати і подавати насвятковий стіл.
  • Смачного
Автор: | 26.11.2012
Переглядів: 366

Коментарі -
2

  • Имя: Олександр
  • Модерация: Спам
  • Добавлено: 25.05.2016
2
торт "Наполеон" вкус детства....только с кремом ....я использовал заварной ...на основе сгущеннки ..обычной и варенной
  • Модерация: Спам
  • Добавлено: 26.11.2012
1
biggrin
Имя *:
Email:
Код *:
1