Інгредієнти:
Яблука«семеренко» - 1 кг.
Борошно - 2 склянки.
Яйця - 8 шт.
Ванілін - 2 гр..
Цукор - 2 склянки.
Рослинна олія - 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо тісто. Яйця розіб'ємо в глибокий посуд, перемішаємо. Додамо в суміш цукор та ванілін.
Збиваємо яйця з цуком міксером. Доти, поки не одержимо густу і щільну піну, практично білосніжного кольору. Цукор у нас повинен повністю розчинитися.
Додаємо просіяне борошно. Міксером розмішуємо тісто, до отримання гладкої однорідної маси.
Яблука очистити від шкірки та серединок. Порізати на тонкі скибочки.
Форму змастити олією та обсипати борошном.
Половину нарізаних яблук викласти на дні форми в один шар. Та відразу ж обережно залити яблука рідким тістом.
Поверх на тісто обережно викласти і другу половину нарізаних яблук. І знову залити залишком тіста. Зверху можна також прикрасити яблуками.
Поставити форму з пирогом в підігріту до 180-190 градусів духовку.
Печемо поки верх щарлотки добре не підрум'яниться. Традиційно час випікання близько години.
Після випікання форму вийняти з духовки, нехай охолоне. Розрізати порційно на шматочки.
Смачного!
Коментарі -3