Блог
Реклама

Учёные утверждают, что употребление мяса в пищу способствовало эволюции человека

Вчені з'ясували, що предки людини почали вживати м'ясо в їжу близько 1,5 млн років тому, тобто значно раніше, ніж завжди було прийнято вважати. До такого висновку прийшли антропологи з Університету Колорадо (США), що дослідили останки дворічного хлопчика, знайденого в олдувайськой ущелині, на півночі Танзанії. За фрагментом черепа вчені з'ясували, що дитина страждав анемією, викликаної нестачею харчування і, зокрема, тваринного білка, яким багате м'ясо.

Згідно з опублікованою доповіддю, організм хлопчика розвивався нормально до тих пір, поки, з якихось причин, він не припинив вживати м'ясо. Можливо, це сталося тоді ж, коли дитину відлучили від материнських грудей. Це дослідження, за словами фахівців, доводить, що саме завдяки наявності м'яса в раціоні, а значить, і наявності білків з амінокислотами, людина стала розумним, оскільки це сприяло розвитку його головного мозку.

Антропологи вірять, що нові відкриття на тему того, як м'ясо допомогло людині піднятися по еволюційних сходах, не змусять себе довго чекати, а їх робота - лише початок великого наукового шляху. Приміром, фахівці мають намір дізнатися, за яких обставин стародавні люди почали споживати м'ясо в їжу і що на це вплинуло.

До нинішнього відкриття вважалося, що стародавня людина припинив бути вегетаріанцем і почав їсти м'ясо за часів останнього льодовикового періоду. Змусило нібито його це зробити прагнення вижити, оскільки рослинна їжа (фрукти, ягоди та горіхи) виявилася недоступна. Крім того, відповідно до цієї теорії, м'ясо раніше ніколи не було основним продуктом у раціоні, оскільки добути його було набагато важче, ніж придатні в їжу рослини.

Автор: | 26.03.2013
Просмотров: 388
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик