Блог
Реклама

Плохая еда делает плохое настроение ещё хуже

Якщо ви думаєте, що гігантська порція сирного картоплі фрі змінить ваш настрій на краще, то подумайте ще раз. Дослідники з Пенсильванського державного університету виявили, що шкідлива їжа може погіршити настрій людини, навіть якщо вона і смачна. Особливо це стосується жінок, зазвичай постійно стурбованих тим, що і в якій кількості вони їдять.

Вчені попросили 131 жінку студентського віку пройти невеликий комп'ютерний тест, питання в якому були пов'язані з їх настроєм і продуктами, якими вони повсякденно харчуються. Випробовувані жінки були відібрані для дослідження тому, що ні в однієї з них не було діагностовано яких би то не було харчових розладів. При цьому їх кілька турбував власний вагу і підхід до вибору їжі.

У ході експерименту було відзначено, що перед прийняттям учасницею тесту нездорової їжі її настрій дещо погіршувався, якщо і до цього було не дуже хорошим. Цікаво, що учасники в гарному настрої погіршення не помічали.

Це дослідження пов'язано з іншим, проведеним минулого року. Тоді було зазначено, що люди, часто їли шкідливу їжу, на 51% частіше виявляли ознаки депресії - і чим більше таких продуктів і страв доводилося їсти учасникам, тим сильніше вони ставали пригнічені.


Автор: | 22.03.2013
Просмотров: 351
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик