Блог
Реклама

Самый дорогой кофе в мире делают из экскрементов слона

Найдорожча кава у світі, названий «Чорний бивень», делаетсяіз плодів кави, з'їдених і переварених тайськими слонами, і коштує $ 1100 за кг. Екзотичний напій володіє насиченим, м'яким смаком саме завдяки процесу перетравлення в кишечнику слона.

Самый дорогой кофе в мире делают из экскрементов слона

«Коли слон з'їдає плоди кави, кислота в його шлунку розщеплює білки кави, який і надає напою гіркий присмак», - пояснили фахівці. «У результаті виходить кава з дуже м'яким смаком без гіркоти звичайного напою»

Найдорожчий і смачну каву у світі дуже схожий на інший різновид кави «Копальні Лувак», який отримують з екскрементів звірків мусангов. Однак шлунок слона в цьому сенсі має невелику перевагу. В середньому тварині потрібно близько 15-30 годин, щоб переварити плоди кави, які «тужать» разом з бананами, цукровою тростиною і іншими інгредієнтами типовою вегетаріанської дієти слона, щоб в результаті вийшов унікальний насичений і фруктовий смак.

Самый дорогой кофе в мире делают из экскрементов слона

Рідкісну різновид кави можна спробувати тільки на чотирьох курортах світу: трьох на Мальдівах і одному в Таїланді і стоїть чашка такого напою недешево - $ 50.

Чому ж так дорого? По-перше, зміст слонів у заповіднику - справа накладна. По-друге, слонів годують тільки тайським кави Арабіка, вирощеним на висоті 1500 м. Крім того, слонам потрібно з'їсти близько 32 кг кавових плодів, щоб справити 1 кг кавових зерен.

Автор: | 22.03.2013
Просмотров: 360
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик