Блог
Реклама

Если откусывать пищу маленькими кусочками, чувство насыщения приходит быстрее

Як правило, люди переїдають, коли розсіяні або, навпаки, захоплені чимось окрім їжі. Однак якщо відкушувати їжу маленькими шматочками, то переїдання можна уникнути.

Нідерландськими дослідниками був проведений експеримент: 53-м здоровим людям у віці від 19 до 35 запропонували поїсти супу під час перегляду мультфільму. Випробовувані повинні були зупинитися, коли відчують себе ситими. Потім тих же самих людей попросили просто з'їсти суп, зосередившись на його смак. Відзначимо, що експеримент проводився кілька днів, і в один день люди могли їсти суп великими ковтками, а в інший день мали можливість є тільки маленькими - для їжі їм видали ложки маленького розміру.

В середньому люди з'їдали більше, коли відволікалися на фільм. Але незалежно від того, були вони відвернуто чи ні, споживання супу знижувалося на 30%, коли вони їли маленькими ковтками.

Коли люди їдять великими ковтками, вони не можуть адекватно оцінити кількість з'їденого, і навпаки - при їжі маленькими порціями люди схильні переоцінювати кількість прийнятої їжі.

Якщо вишукати можливість завжди є їжу маленькими шматочками, можна запобігти переїдання і, як наслідок, позбавитися від зайвої ваги, тому що відчуття насичення в цьому випадку приходить швидше.

Автор: | 22.03.2013
Просмотров: 340
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик