Блог
Реклама

Безопасная доза кофеина — 400 миллиграмм в день

Смертельна доза кофеїну - приблизно десять грам, що приблизно дорівнює масі двох стандартних олівців. Десять грам кофеїну - це 15 літрів кави або 120 банок енергетичного напою на зразок Red Bull.

Швидкість очищення організму від кофеїну залежить від багатьох факторів - мають значення генетичні особливості людини, стать і навіть пристрасть до куріння. З цієї причини важко уявити безпечну норму кофеїну в день - фізіологічні відмінності, а також спосіб споживання цієї речовини мають у цьому питанні велике значення.

Не можна забувати, що кофеїн є одним з тих речовин, про які наука любить подискутувати. Він може зробити знеболювальний засіб на 40% ефективніше при лікуванні хронічних головних болів і прискорити реакцію організму на ліки. З іншого боку, численні дослідження підтверджують той факт, що у жінок, що зловживають кави під час вагітності, вірогідність викидня вище. Інші дослідження показали, що при когнітивних розладах кави може виробляти профілактичний ефект. І при двох типах діабету. І навіть при раку.

Відповідь на всі суперечності тільки один - кожна людина реагує на кофеїн по-своєму, і встановити свою власну «безпечну кордон» не так просто. За даними досліджень від 2003-го року билсделан висновок, що 400 мг кофеїну в день (приблизно 500 мг кави) - це безпечна доза для здорової дорослої людини. Якщо вживати більше, можуть виникнути негативні зміни настрою або проблеми з серцем. Для вагітних жінок дозу кофеїну слід знизити до 200 міліграмів на день. Кращим теж не варто занадто налягати на каву, оскільки організм курця очищається повільніше, ніж організм некурящого людини.

Автор: | 22.03.2013
Просмотров: 423
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик