Блог
Реклама

5 самых странных диет

Пропонуємо вашій увазі невелику підбірку дійсно досить дивних дієт.

1. Біблійна дієта (дієта Творця)

Заснована на ідеї про те, що певні продукти або заборонені («нечисті»), або дозволені («чисті») Богом. Людиною, яка почала просувати цю дієту, був Джордан Рубін, який стверджував, що саме завдяки їй він вилікувався від хвороби Крона у віці 19 років. У 2004 році в США комісія по продуктах харчування і медикаментів заборонила компанії Рубіна «Сад життя» пропагувати необгрунтовані заяви щодо користі своїх восьми добавок. Людина повинна виконувати особливі вправи зі спеціального циклу «Життєве призначення» протягом двох-п'яти хвилин в день, щоб уникнути стресів протягом дня. Для того, щоб отримати максимальну духовну вигоду під час посту, пропонується молитися кожен раз, коли долає почуття голоду. Дієта розбита на три етапи. Вона обмежує споживання м'яса, такого як свинина, бекон, шинка, ковбаса та деякі інші. Більш того, заборонена практично вся риба і морські продукти.

2. Дієта Шангрі-Ла

Для людей, що люблять поїсти, ця дієта є справжньою знахідкою. В принципі, можна їсти все, що подобається. Принцип цієї дієти в тому, що тіло кожної людини має свою установку (вага, який йому необхідно зберегти), і таким чином апетит сам по собі знижується, щоб організм переконався в тому, що людина залишиться у своїй вазі. Творець дієти Сет Робертс говорить про те, що слідуючи його методу можна знизити установку, тим самим знизиться апетит, а в підсумку і вага. У чому суть методу? Щодня ви повинні випивати по 100-400 калорій оливкової олії або солодкої води в певний час, причому, в цей період протягом двох годин організм не повинен одержувати ніяких смаків, курити заборонено також. Хоча й існують деякі критики цього методу, більшість лікарів вважають (на тлі відсутності наукових даних), що вона все ж корисна.

3. Флетчерізм

«Природа буде бити тих, хто не навчився жувати». Ці слова вимовив Хорас Флетчер, коли на рубежі 20 століття познайомив світ із новою дієтою: флетчерізмом. Згідно цій дієті, людина повинна пережовувати кожен шматок їжі 32 рази з нахиленою вперед головою. Після того, як жувальний процес завершено, людині слід нахилити голову назад, щоб проковтнути їжу. Будь-яка їжа, яка починає неприродно «ковзати по горлу», повинна бути відразу ж виплюнути. Крім того, Флетчер говорив про існування особливої ​​жувальної рідини, яка не виробляється, коли людина сердиться або сумує, тому їсти в цей період не варто. Автор помер мільйонером у віці 69 років, заробивши собі величезну популярність, просуваючи свою дієту, яка стала неймовірно популярною.

4. Солнцееденіе

Солнцееденіе - це повна відсутність їжі. Людина не їсть нічого і виживає тільки за рахунок свого подиху. У цій дієті присутні деякі елементи езотерики, і деякі практики вважають, що вони беруть енергію від Сонця, отримуючи таким чином життєву силу. Представники американського інституту солнцеедов пропонують кожному бажаючому пройти семінар і почати роботу за низькою ціною всього в 10000 доларів, причому, як зазначається на їх сайті: «це не помилка». Ці курси знаходяться у веденні Вілі Брукс (Wiley Brooks), який раніше стягував за свої курси 25 мільйонів доларів. Іноді Вілі вживає в їжу чізбургери і дієтичну колу, кажучи про те, що він оточений культурою нездорової їжі, тому споживаючи таку їжу, він створює баланс. Як мінімум, три людини померли в процесі «сидіння» на цій дієті.

5. Дієта солітера

Ця дієта також огидна, як і її назва. Що худнуть потрібно з'їсти зародка хробака, який буде рости в його тілі. Потім людина провокує сам у себе блювоту і виводить хробака з організму. Прихильники цієї дієти запевняють людей у ​​тому, що за допомогою їх методу можна втратити 1 - 2 фунти в тиждень. Імпорт стрічкових черв'яків незаконний в багатьох країнах, тому кілька організацій відкрили ферми з вирощування їх в Африці і Мексиці, відвідавши які туристи можуть «безпечно» заразитися. На цих фермах мешкають корови, спеціально заражені солітером, і вирощують їх для подальшого споживання яловичини людиною. Ця дієта працює, тому як одного разу спожитий хробак починає активно працювати в шлунково-кишковому тракті, поглинаючи поживні речовини з їжі, яку ви їсте.

Автор: | 26.03.2013
Просмотров: 407
Реклама

Комментарии -
0

Имя *:
Email:
Код *:
счетчик счетчик
счетчик счетчик